Descent MK1

010-01760-10

Descent MK1 010-01760-10
Duikcomputers
Price : 660.3306 EURIn stock

Veelzijdige GPS-duikcomputer voor al uw duikavonturen

  • Premium GPS-oppervlakteduikcomputer met volledige functionaliteit in een strak horloge-ontwerp met een helder kleurenscherm van 1,2" en TOPO-kaarten
  • De computer bevat geïntegreerde sensoren, zoals een 3-assig kompas, een gyroscoop en een barometrische hoogtemeter. Dankzij deze sensoren en de GPS- en GLONASS-functionaliteit kunt u de punten markeren waar u onder water gaat en waar u weer aan de oppervlakte komt1
  • Kies modi voor een of meer gasduiken (inclusief nitrox en trimix), duiken met een dieptemeter, vrijduiken en closed circuit rebreather (CCR); u kunt uw duiken rechtstreeks op het toestel plannen
  • In uw duiklogboek kunt u gegevens van maximaal 200 duiken opslaan en bekijken. Deze gegevens kunt u online delen via Garmin Connect™ en de gratis mobiele app
  • Elevate™ polshartslagtechnologie2 met multisport-activiteitenprofielen, prestatiegegevens en smartphone meldingen3
  • Gebruiksduur batterij: Maximaal 19 dagen in de horlogemodus, 10 dagen in de smartwatch-modus, 40 uur in de duikmodus en 20 uur in de GPS-modus4

Of u nu met of zonder flessen duikt, in zout of zoet water duikt, nitrox of trimix inademt of uw adem inhoudt: Descent Mk1 is de intuïtieve, complete duikcomputer waar u op hebt gewacht. Het is de eerste duikcomputer in horlogeformaat die beschikt over GPS, een kleurenscherm met kaarten en locatiereferenties, zodat u eenvoudig de punten kunt markeren waar u onder water gaat en waar u weer aan de oppervlakte komt1.

Eenmaal onder water zorgt het bewezen Bühlmann ZHL-16c algoritme ervoor dat u de duiklimieten niet overschrijdt. U kunt toon- en trilwaarschuwingen selecteren, zodat u gedurende de hele duik goed geïnformeerd bent. Ook boven het wateroppervlak functioneert de Descent Mk1 als een robuuste trainingspartner. Het product beschikt over de beste functies van ons ultieme fēnix® 5X multisport-GPS-horloge, waaronder smartphone meldingen3 om in contact te blijven. Bovendien is het ontwerp van de Descent Mk1 zo slank, comfortabel en elegant, dat u deze duikcomputer wel elke dag als horloge wilt gebruiken.

Adem eenvoudiger, duik beter

De Descent Mk1 duikcomputer biedt eenvoudig toegankelijke functies voor tal van duikactiviteiten, waaronder de mogelijkheid om duiken op het toestel te plannen voor recreatief duiken, technisch duiken en freediving. De Descent Mk1 verschaft alle belangrijke, real-time gegevens die u nodig hebt om met vertrouwen te duiken. De computer wordt automatisch geactiveerd wanneer u het water in gaat en toont de huidige diepte, duiktijd, watertemperatuur, stijg-/daalsnelheid, no-deco time, decompressiestop-informatie, batterijduur en meer op het scherpe kleurenscherm van 1,2 inch.

U kunt toon- en trilwaarschuwingen selecteren, zodat u op kritieke punten in uw duik goed geïnformeerd bent. En er worden maximaal 6 verschillende gasmengsels ondersteund, waaronder nitrox en trimix (tot 100% zuurstof) en er wordt CCR-ondersteuning geboden. Dankzij de configureerbare conservatisme-instellingen kunt u uw persoonlijke veiligheidslimieten aanpassen.

At a Glance

Meerdere navigatiesensors

Naast de zeer gevoelige GPS- en GLONASS-satellietontvangst voor kaartgebaseerde oppervlaktenavigatie, biedt de Descent Mk1 ook volledige ABC-sensorfunctionaliteit (hoogtemeter, barometer en kompas) voor navigatie boven het wateroppervlak. De gemakkelijk afleesbare kompasweergave is ook beschikbaar voor onderwatergebruik. De geïntegreerde hoogtemeter verschaft hoogtegegevens en met het 3-assige elektronische kompas met kantelcompensatie vindt u altijd uw weg, ongeacht of u beweegt of niet. Voor snelle toegang tot de kompasweergave hoeft u alleen maar twee keer op het scherm te tikken in plaats van op de functieknoppen te drukken.

At a Glance

Hartslagmeter aan de pols

De Descent Mk1 duikcomputer gebruikt een op Garmin Elevate technologie gebaseerde hartslagmeter aan de pols2 om uw polshartslag optisch te scannen (bij contact met de huid, niet over een wet- of drysuit). De duikcomputer houdt uw inspanningsniveau bij en uploadt uw hartslaggegevens automatisch naar uw online Garmin Connect account, zodat u deze na uw duik kunt inzien en analyseren.

At a Glance

Geavanceerde functionaliteit van een multisporthorloge

Naast de vele duikcomputerfuncties biedt de Descent Mk1 ook diverse functies en hulpmiddelen op het gebied van sport/training, fitness en navigatie in de buitenlucht. Deze zijn overgenomen uit onze populaire fēnix lijn met hoogwaardige multisporthorloges. U kunt tal van fysiologische metingen, hardloopdynamiekgegevens, fitnessvolgfuncties en nog veel meer gebruiken om uw workoutstatistieken te bekijken, uw vooruitgang bij te houden en blessures te voorkomen. Speciale voorgeladen activiteitenprofielen zijn beschikbaar voor zwemmen, hardlopen, fietsen, wandelen, skiën, roeien, SUPpen en meer. Verschillende tijdregistratie-, rondetelling- en kaartvolgfuncties zijn eenvoudig toegankelijk. Voor extra motivatie kunt u zelfs geavanceerde workouts en trainingsplannen downloaden naar uw toestel via Garmin Connect.

At a Glance

Koppelen met inReach® wereldwijde satellietcommunicator

Draag wat gemoedsrust om je pols. Koppel de Descent Mk1 duikcomputer en inReach Mini® 2-wegs wereldwijde satellietcommunicator (satellietabonnement vereist) . U kunt meldingen en weerberichten op uw pols ontvangen en zelfs een SOS rechtstreeks met uw horloge activeren vanaf het oppervlak. Wanneer u de inReach Mini en de duikbehuizing, met een waterbestendigheid tot 10 ATM (of 100 meter), gebruikt, hebt u die gemoedsrust ook onder water. U kunt het toestel ook gebruiken als u boven water komt1.

Slimme connectiviteit

In combinatie met uw compatibele smartphone3 maakt de Descent Mk1 het gemakkelijk om sms-berichten, e-mailberichten en smartphone meldingen rechtstreeks op uw watch face weer te geven. Ook hebt u toegang tot automatische uploads met Garmin Connect, audio meldingen, muziekbediening en meer. Boven het wateroppervlak kunnen vrienden en familieleden uw locatie en avonturen online in real-time volgen dankzij de LiveTrack functie. Door GroupTrack en uw kaartweergave te gebruiken kunt u ook onderweg uw activiteiten delen met vrienden.

At a Glance

Hoogwaardige materialen, elegante stijl

De Descent Mk1 duikcomputer is vervaardigd van hoogwaardige materialen en is verkrijgbaar in twee onderscheidende stijlen - een roestvrijstalen behuizing en een behandeld siliconen polsband of een luxe variant met titanium behuizing en een polsband van geborsteld DLC-titanium. Beide modellen bieden geavanceerde GPS- en GLONASS-satellietontvangst, via een EXO™ omnidirectionele antenne in de behuizing, voor een betere ontvangst in moeilijke omgevingen (in vergelijking met alleen GPS). Het heldere, full-color Garmin Chroma Display™ scherm met hoge resolutie en LED-schermverlichting is prima afleesbaar in alle lichtomstandigheden, zowel boven als onder water. En voor extra krasbestendigheid maken beide modellen gebruik van een zeer sterke koepelvormige lens van saffierglas.

At a Glance

Opladen en aanpassen

Wanneer de duikcomputer volledig is opgeladen, kunt u rekenen op een gebruiksduur van maximaal 40 uur in de duikmodus, 21 dagen in de horlogemodus, 12 dagen in de smartwatch-modus en 20 uur in de GPS-modus (afhankelijk van instellingen). Met de QuickFit™ bandjes - die zonder gereedschap te verwisselen zijn - kunt u uw stijl afstemmen op uw dagelijkse activiteit of speciale gelegenheid. En voor als u gaat duiken, zijn langere QuickFit polsriempjes meegeleverd voor gebruik over een dik wetsuit of drysuit.

U kunt de klokweergave aanpassen met gratis watch faces, apps en gegevensvelden uit onze Connect IQ™ store. Voor uw veiligheid zijn de Connect IQ functies niet beschikbaar tijdens het duiken, ten behoeve van de juiste werking van de duikfuncties. Beide Descent Mk1 modellen zijn voorzien van Wi-Fi® functionaliteit, zodat ze automatisch verbinding kunnen maken met uw draadloze netwerk om uw geüploade activiteitengegevens te delen via Garmin Connect.

At a Glance

1GPS-tracking en satellietcommunicatie werken niet onder water
2Zie Garmin.com/ataccuracy
3Indien gekoppeld met een compatibele telefoon
4Afhankelijk van de instellingen
Wi-Fi® is een geregistreerd handelsmerk van Wi-Fi Alliance

KENNISGEVING: In sommige rechtsgebieden is het gebruik van toestellen voor satellietcommunicatie verboden of gereguleerd. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om alle toepasselijke wetten te kennen en volgen in de rechtsgebieden waar het toestel gaat worden gebruikt.

Duikfuncties

MAXIMALE DUIKDIEPTE100 meter
MODUS EÉN GASJa
MODUS MEERDERE GASSENJa
METERMODUSJa
APNEA-MODUSJa
APNEA-JACHTMODUSJa
DECOMPRESSIEMODELBühlmann ZHL-16c met hellingsfactoren
ONDERSTEUNING VOOR NITROXJa
ONDERSTEUNING VOOR TRIMIXJa
GASMENGSELSLucht, nitrox en trimix, maximaal 100% O2; 1 bodemgas en maximaal 5 deco- en/of reservegassen
PO2Maximaal 1,6 met aanpasbare deco PO2-instelling
DUIK AUTOMATISCH STARTEN/BEËINDIGENJa
AANGEPASTE EINDE DUIK-TIME-OUTyes (20s to 10 m)
VEILIGHEIDSSTOPJa (aanpasbaar uit/3 min./5 min.)
DIEPSTOPSJa (met aangepaste hellingsfactoren)
INSTELBAAR CONSERVATIEF DUIKPROFIELJa (laag/midden/hoog of aangepast met hellingsfactoren)
SNELHEIDSINDICATOR STIJGEN/DALEN TIJDENS DUIKJa
AUTOMATISCHE HOOGTEAANPASSINGJa
TIJD DAT VLIEGEN WORDT AFGERADENJa (met 24-uurs afteltimer)
DUIKPLANNERJa (basis NDL + multi-gas deco-planner)
GETIJDENJa (via Connect IQ™)
SCHERMVERLICHTINGJa (configureerbare tijd en intensiteit; automatisch aan op diepte)
LOCATIES ONDER WATER GAAN EN BOVEN WATER KOMEN WORDEN AUTOMATISCH OPGESLAGENJa
DUIKLOGBOEK SYNCHRONISEREN MET GARMIN DIVE™ APPJa
WAARSCHUWINGEN EN ALARMENWaarschuwingstoon en trilalarm voor stijgsnelheid, PO2, CNS/OTU, NDL, deco, gaswissel. Aanpasbare (maximaal 40) waarschuwingstonen en/of trilalarmen per duik, gebaseerd op diepte of tijd
DUIKKOMPAS MET 3 ASSENJa (met instelbare koers, snelle wissel naar 90R, 90L en tegengestelde richting). Geeft graden en richting naar ingestelde koers aan
DECOMPRESSIEVERGRENDELING GEMISTJa (kan voor de duik worden uitgeschakeld met bevestiging door de gebruiker)
RESET RESTOPNAME IN WEEFSELJa (aan het oppervlak met bevestiging door de gebruiker)
WIDGET DUIKERSTATUS AAN OPPERVLAKJa (oppervlakte-interval, N2/HE laden, CNS, OTU en weefselcompartimentstatus)
Marque:Garmin
Descent MK1
Descent MK1
Descent MK1
Descent MK1