De PADI Sidemount Diver-cursus

Specialty Sidemount bij Bubble and Dive in Gent

De PADI SPECIALTY SIDEMOUNT heeft als doel recreatieve duikers vertrouwd te maken met de kennis, planning, organisatie, procedures, technieken, vaardigheden, problemen, gevaren en het plezier van de duiktechniek waarbij tot twee flessen zijdelings worden gedragen. 

SIDEMOUNT duiken biedt je een andere manier van stroomlijnen, eenvoudiger vervoer boven de waterlijn, verminderde druk op je onderrug, de mogelijkheid om je volledige duikuitrusting tijdens de duik te inspecteren (omdat die voor je neus hangt) en een kans op langere duiken door een grotere luchtvoorraad.

Wat je leert?

De cursus leert je ondermeer:

- een sidemount uitrusting op de juiste manier op te bouwen en te configureren;

- het gewichtsysteem en de sidemount uitrusting zodanig te trimmen dat je perfect in het water bent uitgebalanceerd;

- je gasvoorziening te managen door het wisselen van tweede trap;

- een hele reeks praktische vaardigheden (gebruik van een ‘long hose’, smallere doorgangen passeren, flessen onderwater verwijderen en terugplaatsen, correct te reageren op potentiële problemen,…). 

Schrijf je nu in

 

 

Deelnamevereisten voor cursisten?

- minimaal 15 jaar oud zijn;

- in bezit PADI Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig). 

Prijs?

- Boeken versie inclusief gebruik van ons Sidemount materiaal*: 375€

- Boeken versie met gebruik van eigen Sidemount materiaal*: 330€

* 1 sidemount, 2 sidemount automaten, 2 sidemount flessen

Planning?

- Voorafgaand aan de buitensessies zal gevraagd worden enkele administratieve documenten te ondertekenen + te betalen bij B&D + de theorie door te nemen;

- Specialties zijn gericht op de praktijk. De theorie gebeurt in belangrijke mate in zelfstudie; aan de waterkant is een briefing/opfrissing voorzien. Er is ruimte voor vraag-en-antwoord. 

- onze opleiding voorziet in één zwembadles en drie buitenwaterduiken. I.f.v. kwaliteit en veiligheid organiseren we de cursus in beperkte groepjes van 2 studenten. Het doel is te kunnen genieten van de stijgende watertemperaturen (cursus in periode juni à oktober); datums in samenspraak.

Schrijf je nu in