PADI Self-Reliant Specialty

De PADI Self-Reliant-cursus

PADI is steeds voorvechter geweest van het buddy systeem. Dit zal ook zo blijven, maar voor ervaren duikers die de nodige training willen ondergaan, zichzelf passend willen uitrusten en de bijkomende risico’s willen aanvaarden, ontwikkelde PADI deze uitdagende SELF-RELIANT SPECIALTY, gekenmerkt door zelfredzaamheid op een hoger niveau.

Het is PADI’s wereldwijde stellingname dat verantwoord zelfstandig duiken niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het wel een plaats heeft binnen de duikwereld. Voorbeelden van duikers die meer zelfstandig duiken zijn bv. instructeurs, divemasters, fotografen of cameramensen, TecRec duikers of gewoon zeer ervaren duikers die een nieuwe uitdaging zoeken.

Wat je leert?

Welke vaardigheden doe ik in deze cursus op?

- zelfstandig plannen en je SAC berekenen in relatie tot je specifieke uitrusting;
- een hele reeks praktijkvaardigheden (oa. uitloden met volledige uitrusting incl. stage-fles; switchen naar een alternatieve luchtbron; zelfstandig oplaten van een oppervlakteboei; navigatie oefeningen zonder buddy,…);
- zelfstandig reageren op allerlei ‘noodsituaties’ (verstrikt raken, afblazende automaat, ‘zonder-lucht’ situatie,…);
- oefeningen voor het optimaliseren van je ‘stressbestendigheid’.

Specialties zijn gericht op de praktijk. Aan de waterkant wordt een briefing voorzien; er is ruimte voor vraag-en-antwoord. 

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Schrijf je nu in

 

 

Deelnamevereisten voor cursisten?

- minimaal 18 jaar oud zijn;
- in bezit PADI Advanced Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig);
- minstens 100 gelogde duiken. 

Prijs?

290€ exc. materiaal

Planning?

- voorafgaand aan de buitensessies zal gevraagd worden enkele administratieve documenten te ondertekenen + te betalen bij B&D;

- onze opleiding voorziet in drie buitenwaterduiken. I.f.v. kwaliteit en veiligheid organiseren we de cursus in beperkte groepjes van 2 studenten. Het doel is te kunnen genieten van de stijgende watertemperaturen (cursus in periode juni à oktober); datums in samenspraak. 

Schrijf je nu in