PADI Scuba Diver-cursus - Leer duiken in Gent vanaf 325€

leren duiken in GentGrote wens om een gebrevetteerd duiker te worden? Het PADI Scuba Diver-brevet kan precies zijn wat je zoekt. Deze cursus is korter dan de PADI Open Water Diver-cursus.

Alleen de eerste drie van de vijf theoriesessies, de eerste drie van de vijf zwembadsessies, en de eerste twee van de vier buitenwaterduiken worden gedaan, waardoor je je eerste brevet krijgt. Vooral als je verwacht voornamelijk in gezelschap van een duikgids te gaan duiken of als je maar beperkte tijd hebt om aan een duikcursus te besteden, neem dan in overweging om PADI Scuba Diver te worden.

button

Met dit brevet krijg je meer dan genoeg duikervaring en het is een goede opwarming voor de PADI Open Water Diver-cursus als dat je uiteindelijke doel is. PADI Scuba Divers zijn bevoegd om:

  • te duiken onder het directe toezicht van een PADI Divemaster, Assistant Instructor of Instructor, naar een maximumdiepte van 12 meter
  • flessen te laten vullen, duikuitrusting te huren of kopen en deel te nemen aan andere duikactiviteiten zolang ze maar het vereiste toezicht hebben.
  • hun duikopleiding voort te zetten en het PADI Open Water Diver-brevet te behalen, en andere cursussen af te ronden zoals Project AWARE en Uitrustingspecialist. 

scubadiver2Waarom het zo leuk is

Het Scuba Diver-brevet opent de deur naar de onderwaterwereld voor iedereen die dacht dat een cursus te lang zou duren of te moeilijk zou zijn.

  • Ga wanneer je maar wilt een stapje verder en word Open Water Diver! Dit kost minder tijd dan de Scuba Diver-cursus, en je kunt wanneer je daar de tijd voor hebt of wanneer je meer wilt de sprong maken naar Open Water Diver en zelfstandig gaan duiken.

Wat je leert

De basis van duiken via theorie en een aantal duikvaardigheden in het zwembad die je weer tijdens de buitenwaterduiken gaat gebruiken. Daarnaast leer je de onderwaterwereld zodanig op prijs te stellen dat je zo vaak mogelijk terugkomt voor meer duiktijd!
Tijdens de cursus worden onderwerpen behandeld en oefen je vaardigheden zoals:

  • Uittrimmen, inclusief comfortabel afdalen en opstijgen, en onder water ademhalen.
  • Warm blijven onder water, je zwemvaardigheden en buddytechnieken stroomlijnen.
  • Duikomgevingen en het onderwaterleven dat je waarschijnlijk gaat zien.
  • Voorkomen van problemen die onder water vaak optreden.
  • Een inleiding tot bootduiken.

De duikuitrusting die je gebruikt

Je gebruikt alle basisduikuitrusting. Een deel daarvan kan bij je cursus zijn inbegrepen. Het is verstandig om te investeren in een eigen masker, snorkel en vinnen aangezien deze persoonlijke uitrusting prettiger te gebruiken is als ze fatsoenlijk past. Je gebruikt ook een trimvest waar je duikfles aan vastzit, een ademautomaat die lucht levert, een gewichtsysteem en instrumenten waarmee je de diepte en je luchtvoorraad in de gaten houdt. Afhankelijk van de duikomgeving draag je misschien ook een natpak.

Vraag bij de duikwinkel waar je deze duikcursus wilt volgen na welke duikuitrusting je gaat gebruiken.

scubadiver3Het lesmateriaal dat je nodig hebt

PADI biedt diverse materialen voor zelfstudie voor deze duikcursus. Hoewel e-learning het makkelijkste is, kun je ook een pakket kiezen met een boek en een dvd, of een multimedia dvd-rom.
Het lesmateriaal voor PADI Scuba Diver geeft een grondig overzicht van basisduikvaardigheden, -terminologie en -veiligheidsprocedures. Je leest een beschrijving van ieder concept en kijkt naar een demonstratie op video. Dan spring je het zwembad in (of een omgeving die op een zwembad lijkt) om deze vaardigheden met je instructeur te oefenen. Later, als je je duikbrevet hebt, kun je het lesmateriaal gebruiken als naslagwerk voor toekomstige duikavonturen. 

Neem contact op met je duikwinkel als je deze producten wilt aanschaffen.


Deelnamevereisten voor deze cursusscubadiver4

Om deze cursus te doen, moet je

  • 15 jaar oud zijn (of tien jaar oud voor het Junior Scuba Diver-brevet)

Je volgende avontuur

Je wilt misschien zo gauw mogelijk je Open Water Diver-brevet gaan halen, maar als PADI Scuba Diver mag je ook de cursussen Uitrustingspecialist en Project AWARE-specialist gaan volgen.

 button

 

Prijzen

"All inclusive" boeken versie: 325€