Verkenningsduiken, opwinding, ervaringen


Daar gaat het bij de PADI Advanced Open Water Diver-cursus allemaal om. En nee, je hoeft niet gevorderd te zijn om de cursus te volgen – je kunt er meteen induiken na de PADI Open Water Diver-cursus.PAL05_1096_DivsNautilus3

De Advanced Open Water Diver-cursus helpt je meer zelfvertrouwen te krijgen en je vaardigheden op te bouwen zodat je je prettiger gaat voelen in het water.

Dit is een goede manier om meer duiken te maken, en tevens te blijven leren onder toezicht van je PADI Instructor.

 

Deze cursus bouwt verder op wat je hebt geleerd en ontwikkelt nieuwe vaardigheden – je maakt kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren om leuk te duiken. Je scherpt je vaardigheden aan door vijf adventureduiken te maken waarin je kennismaakt met: ManDvrHappy_DVD6

 button

Waarom het zo leuk is: jouw keuze

MAL07_1589_DivTurtleClose2
Een van de redenen dat de Advanced Open Water Diver-cursus zo leuk is, is dat je samen met je instructeur de keus hebt uit 15 verschillende Adventureduiken voor het afronden van je cursus. Je kunt digitale onderwaterfotografie uitproberen, wrakduiken, nachtduiken, duiken met onderwaterscooters, Trimtechniek en veel meer.

  • Krijg erkenning! Iedere Adventureduik van de PADI Advanced Open Water Diver-cursus mag meetellen als de eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus.
 

Advanced Open Water Diver-cursus online

AOW_05_6805_couple4In de online Advanced Open Water Diver-cursus kun je meteen beginnen met de achtergrondinformatie die nodig is voor de zeven populairste Adventureduiken (hoewel jij en je instructeur nog steeds iedere Adventureduik kunnen kiezen).

Wat je leert


De kennis en de vaardigheden die je in de Advanced Open Water Diver-cursus leert zijn afhankelijk van je interesses en de avonturen die je beleeft, maar de cursus bevat altijd:

  • Praktische aspecten van diepduiken
  • Fysiologische aspecten van diepere duiken
  • Meer manieren om je onderwaterkompas te gebruiken
  • Hoe je navigeert aan de hand van zwemslagen, visuele referentiepunten en tijd
  • Hoe je je duikcomputer en de Elektronische sportduikplanner (eRDPTM) beter kunt gebruiken.
  • En nog veel, heel veel meer, afhankelijk van de Adventureduiken die je kiest.

De duikuitrusting die je gebruikt

Palau05IMG_99033
Je gebruikt al je basisuitrusting, inclusief je onderwaterkompas. Afhankelijk van welke drie adventureduiken je kiest, probeer je misschien ook onderwatercamera-apparatuur, onderwaterscooters, een duiklamp, een droogpak, hefballonnen, een duikvlag/drijver of andere specialistische uitrusting uit.

Vraag ons over verhuur van uitrusting en de packagedeal die bij deze cursus wordt aangeboden. In onze duikwinkel kun je meestal alles vinden.

 

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

60325_009_AOWNavCrwPk06_5004
De Adventures in Diving Manual en de dvd geven informatie over meer dan zestien soorten specialtyduiken. Je gebruikt ze als leidraad bij het verbeteren van je duikvaardigheden en ter voorbereiding op nieuwe ervaringen en avonturen.

Nieuwsgierig geworden naar nachtduiken? Sla het hoofdstuk over nachtduiken open. Als je de vaardigheden hebt bekeken zal je instructeur je op je eerste nachtduikavontuur begeleiden. Moeite met onderwaternavigatie? Bekijk het hoofdstuk over onderwaternavigatie en geef je dan bij je PADI Instructor op voor de Adventure-navigatieduik.

Neem contact met ons op als je dit product wilt aanschaffen.

Deelnamevereisten

Om deze cursus te doen, moet je

  • PADI Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
  • 15 jaar oud zijn (12 voor Junior Advanced Open Water Diver)
 

Je volgende avontuur


Nadat je een specialty in de Advanced Open Water Diver-cursus hebt uitgeprobeerd, wil je waarschijnlijk de hele cursus* volgen en meer leren:

bergmeerduiken, AWARE-visherkenning, bootduiken, diepduiken, onderwaterscooter, stromingsduiken, droogpakduiken, multilevel- en computerduiken, nachtduiken, trimtechniek, zoeken en bergen, onderwaterbiologie, onderwaternavigatie, onderwaterfotografie, onderwatervideografie, wrakduiken 

*niet ALLE specialties kunnen bij ons gegeven worden

button

Prijzen

"All inclusive" boeken versie: 375€*

Boeken versie met gebruik van eigen materiaal: 300€*

"All inclusive" eLearning versie, inclusief eLearning voucher : 395€*

eLearning versie met gebruik van eigen materiaal: 325€*

* LET OP, dit is de prijs van de standaard adventure dives. Er wordt een meerprijs aangerekend bij adventure dives met speciale vereisten zoals bvb Nitrox, Dry Suit en Sidemount.