Je volgende stap hogerop de ladder: hier leer je hoe je de duiktheorie en vaardigheden op een gestandaardiseerde wijze kan overbrengen en op welke manier je proeven in het zwembad en in buitenwater dient af te nemen. De AI-cursus is een onderdeel van de IDC (Instructor Development Course).

Het volgen van een volledige IDC (AI + OWSI) geeft je het recht om deel te nemen aan een IE (Instructor Examination), maar het volgen van een AI-cursus resulteert reeds in een brevettering, namelijk als Assistant Instructor.

Als ASSISTANT INSTRUCTOR kan je niet alleen maar ervaring op-doen als PROFESSIONELE duiker, je begint ook het opleidingssysteem van PADI te begrijpen en aan te leren.

Je kan handelen als assistent in de duikinstructie en je kan al enkele verantwoordelijke taken toevertrouwd worden. Het is de meest ideale manier om ervaring op te doen als voorbereiding om PADI Open Water SCUBA INSTRUCTOR te worden!

De ASSISTANT INSTRUCTOR is het eerste deel van de PADI Instuctor Developement Course (IDC). Wanneer je het tweede deel van de IDC, de Open Water Scuba Instructor Course volgt en je slaagt in het Instructor Examination, dan ligt de weg open voor jou als Instructor!

Om deze cursus aan te vatten dien je in het bezit te zijn van een EHBO-brevet. Het EFR-programma voldoet aan deze vereiste.  Wens je door te gaan tot Instructor, dien je ook in het bezit te zijn van een Nitrox-brevet en dien je ook Instructeur te zijn in Eerste Hulp en Reanimatie-technieken. Wij bieden een combinatiepakket (EFR Instructor - Nitrox -AI) aan zodat je aan deze voorwaarden voldoet en je goed voorbereid bent voor het Instructor Examination!

Nog vragen? Stel ze gerust, wij staan je graag te woord!

Combo's met Nitrox en/of EFR-instructeur mogelijk
Voorbereiding op Instructeur
Eerste deel IDC