search and recovery

De PADI Search and Recovery-cursus

Het gebeurt gewoon: Mensen laten soms per ongeluk wat dingen het water in vallen vanaf de kade of de boot; soms verliezen zij het een en ander tijdens de duik zelf.

Als jij ooit iets in het water hebt verloren en je wilt het terugvinden, dan is de PADI Search and Recovery Diver Specialty-cursus de perfecte cursus. Er zijn effectieve, kansrijke manieren om naar voorwerpen onder water te zoeken. En er zijn goede methodes om kleine, grote of onhandige voorwerpen te bergen. Zoeken en bergen kan lastig en uitdagend zijn, maar het is sowieso erg leuk om te doen.

Wat je leert?

De eerste belangrijke stappen die je leert zijn het verzamelen van gegevens en achtergrondinformatie, dan het zorgvuldig plannen van de zoekactie. Tijdens vier duiken ga je:

- Zoekpatronen zwemmen aan de hand van kompas- en natuurlijke navigatie.

- Grote en kleine voorwerpen aan de hand van diverse zoekpatronen opsporen.

- Een hefballon gebruiken en andere methodes hanteren om grote of zware voorwerpen te bergen.

- Een zoekactie op touw zetten en plannen op basis van feiten over een verloren voorwerp.

- Diverse knopen aanleren om te gebruiken in specifieke gevallen.

Specialties zijn gericht op de praktijk. Aan de waterkant is een briefing voorzien; er is ruimte voor vraag-en-antwoord. 

De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus. 

Daarnaast levert deze specialty ook vrijstelling voor een deel van de Divemaster cursus.

Vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Schrijf je nu in

 

 

 

Deelnamevereisten voor cursisten?

PADI (Junior) Advanced Open Water Divers die minimaal 12 jaar oud zijn mogen deelnemen aan de Search and Recover Diver-cursus.
PADI (Junior) Open Water Divers met het PADI Underwater Navigator-brevet mogen ook aan de cursus meedoen.

 

Planning?

- voorafgaand aan de buitensessies zal gevraagd worden enkele administratieve documenten te ondertekenen + te betalen bij B&D;

- binnen de opleiding zijn 4 buitenwaterduiken voorzien. I.f.v. kwaliteit en veiligheid organiseren we de cursus in beperkte groepjes. 

Prijs?

Zie prijslijst

Schrijf je nu in